Real Noorderwijk speelt vrijdagavond in sporthal The Mixx in Herselt tegen Futsal Antwerpen. Het immer ambitieuze Real Noorderwijk krijgt de kans om zich tegen de leider in hoogste afdeling in de kijker te spelen. Aanvang: 21.15u.

De generale repetitie in de competitie tegen Ougrée ging jammerlijk verloren.

Liorno Ougrée  -  Real Noorderwijk  7  -  1

Overdreven cijfers tegen de leiders

Cijfers geven niet altijd een correct beeld van een wedstrijd weer en dat was vorige vrijdag tijdens de eerste helft zeker het geval. Noorderwijk kwam aan de aftrap met nieuwkomer El Ouadi Issam. Slechts twintig deze knaap maar een speler om te volgen. Ook Khalid kwam terug in de basis en dit voor de eerste keer sinds hij op elf november (met wapenstilstand ?) moedwillig van het terrein werd getrapt. De Berkemussen startten zeer offensief met Issam, Khalid, Azzimani als aanvallers en enkel Andy Hermans als verdediger. Met zijn beste helft van het seizoen speelt  Noorderwijk de thuisploeg van het veld. De ene kans op de andere, Appi alleen voor doel maar naast, Khalid op de paal en Issam tot drie keer toe van een doelpunt gehouden door een sterke thuisdoelman. Het eerste kwartier is al Real wat de klok slaat. Eerste counter voor de thuisploeg en toch wel bingo zeker (1 – 0). Toch blijft Noorderwijk de beste ploeg, knappe actie van Issam en Hermans komt een fractie te laat. De laatste minuut voor de pauze is er teveel aan. Slap verdedigingswerk van Noorderwijk en een voor de rest uitstekend keepende Witvrouwen krijgt de bal tussen de benen. Twee nul aan de rust i.p.v. 1 – 4 zoals het had moeten zijn. Enkel de aanwezigen kunnen dit beamen. De tweede helft is amper drie minuten bezig en eigenlijk is ze dan al over. Noorderwijk is bij veel clubs de gebeten hond, ambities en een groot budget zorgt voor behoorlijk wat afgunst. Net als enkele weken geleden bij Khalid wordt man van de match Issam moedwillig ondersteboven getrapt. De nieuwkomer ligt er direct voor weken uit. Match over ook, want twee minuten later staat er 4 – 0 op het bord. De bezoekers trachten met een vliegende keeper nog voor een kentering te zorgen, Hermans zet Khalid alleen voor doel en 4 – 1. Maar daar stopt het ook mee, op de counter kan de leidersploeg nog drie keer scoren met een zware 7 – 1 als einduitslag. De toeschouwers zagen een zeer sterk  Noorderwijk met veel inzet en een ploeg die voor elkaar door een vuur ging en ook de leiders vonden dit Real hun sterkste tegenstrever dit seizoen maar daar kopen we niks mee.

Real Noorderwijk speelde met:  Witvrouwen, Van De Auwera, Issam, Khalid, Bomboi, Plompen, Hermans, De Kok, Van Den Eynde en Azzimani.

Volgende vrijdag vergeten we even de competitiekopzorgen en gaan we met zijn allen vieren want vijfentwintig jaar nadat Real Noorderwijk werd opgericht (juni 1986), toen nog Real Berkemus speelt het team voor het eerst tegen de beste ploeg van het land “Futsal Topsport Antwerpen”, de ploeg van ’t stad met als speler-trainer Karim Bachar, icoon voor de allochtonen binnen en buiten het zaalvoetbal.